drfgg

First Lego League - CAI VERZI PE PEREȚI

Întreaga lume se află în continuă evoluție. Tehnologiile se modernizează, iar opțiunile noastre se înmulțesc. Zi de zi încercăm să facem locul în care trăim, unul mai bun. Pe măsură ce populația crește și noi trebuie să creștem inteligent și să planificăm prosperitatea. Cum?! Având grijă de mediul înconjurător, valorificând energia din jurul nostru și transformând tehnologia, din concepte simple, în soluții practice.

V-ați gândit vreodată la necesitatea modernizării orașului nostru? Ce ai face dacă ai putea construi o lume mai bună? De unde ai începe?

Noi, echipa Instituției Publice Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, Cai Verzi Pe Pereți, am avut ocazia să impresionăm publicul cu ideile noastre inovative în cadrul semifinalei First Lego League, cu tema „City Shaper”.

Pentru mulți, ziua de duminică,  16 februarie 2020, a fost una ordinară, însă pentru echipa liceului a fost un adevărat amalgam de realizări mărețe și emoții zguduitoare.

Chiar de la începutul zilei, în drum spre centrul Tekwill, în care urma să aibă loc cea de-a doua semifinală, entuziasmul a început să ne acapareze. Însăși pozele pun în lumină intensitatea stărilor trăite. Eram nerăbdători să vedem ce ne rezerva acea zi care se arăta atât de frumoasă.

Ajungând acolo, am început a revedea strategia cu care urma să dăm juriul pe spate şi să ne asigurăm locul în finală. Atmosfera prietenoasă a estompat uşor anxietatea pe care o simţeam.

În cadrul primei etape a proiectului inovativ, am venit cu concepţia noastră asupra „orașului modern”, care își are esența în utlizarea energiei regenerabile. Am demonstrat că ea constituie cea mai bună metodă în care ne putem aplica dexteritatea pentru a transforma orașul nostru în unul inteligent, permițându-ne să dovedim că la baza unei dezvoltări armonioase putem folosi resursele oferite de propria planetă: energia solară, eoliană, hidraulică sau de biomasă, ca să îmbunătățim calitatea vieții. Astfel, am putea deveni esența unei schimbări majore, unde luăm inițiativa strategică în lupta cu încălzirea globală și ne trăim viața la un nivel mult mai înalt.

Pauzele erau extinderea voii bune și energiei din cadrul probelor. Nu au lipsit glumele și zâmbetele până la urechi. Tot timpul petrecut împreună a accentuat individualitatea noastră ca echipă, iar succesele au fost obținute grație sprijinului școlii și părinților noștri. Nu ne-am fi ridicat la un nivel atât de înalt fără antrenorul nostru – profesorul de informatică, Andrian Crîșmaru, care ne este mai mult decât un mentor, cel mai mare susținător și prieten.

În cea de-a doua etapă, designul robotului, a fost apreciat  exteriorul robust al robotului și programarea creativă și logică, pentru a efectua misiunile din următoarea etapă: Performanța robotului.

Aceasta a fost cea mai tensionată și emoționantă parte a concursului. Râsete, strigăte de fericire, aplauze, lacrimi și griji ne-au învăluit în acele momente. Stările trăite sunt inefabile. Numărătoarea inversă ne ținea cu sufletul la gură, potențând spiritul nostru de echipă și entuziasmul. Robotul nostru a reușit să realizeze 12 misiuni, obținând un strălucit scor de 485 de puncte. Punctajul a pecetluit participarea echipei noastre în finală și locul II la categoria Performanța Robotului. Bucuria și mândria noastră nu poate fi măsurată în cuvinte. Victoria a marcat începutul unui viitor glorios.

Adevărul este că această semifinală a permis formarea unor prietenii frumoase, amintiri fulminante și de neuitat, și, mai ales, șansa de a învăța multe lecții. Îmbrățișările ne-au încurajat și ne-au reamintit de inevitabilitatea unui rezultat frumos spre care tindeam. Am înțeles că colaborarea este cheia spre succes. Divergențele apar doar pentru a ne împuternici  ca, eventual, revenind la aceste momente, să zâmbim.

SADGF SADGF SADGF
SADGF SADGF SADGF

 

QWRE QWRE QWRE
QWRE QWRE QWRE
QWRE QWRE QWRE
QWRE QWRE QWRE

 

Putem afirma cu certitudine că competiția a lăsat o urmă adâncă în conștiința noastră. Această zi va rămâne specială pentru noi, fiind creionată ca una din cele mai frumoase și reușite, una lungă și cu multe sucuri băute de membrii echipei:

Gonța Andreea, clasa a VII-a C –  #ANDRUTZA

Bandalac Andrian, clasa a VII-a C –  #BANDA

Tulbure Dragoș-Iulian, clasa a VII-a C –  #DRAGOSH

Grosu Cristi-Alexandru, clasa a IX-a B –  #CRISTI

Neaga Andreea, clasa a X-a B –  #ANDREEA

Codreanu Mihaela, clasa a X-a B –  #MIHA

Lipovan Gheorghe, clasa a X-a B – #JORA

Sprîncean Tiberiu, clasa a X-a B –  #TIBERIU

Rotaru Valentina, clasa a X-a B –  #TINA

Crîșmaru Andrian, profesor de informatică, mentor, prieten – #CRISHMARU

ASDRF

    Am cântat, dansat, râs și plâns, ne-am bucurat împreună de succesele noastre și ale altor echipe. Am îmbrățișat sugestii și am făcut concluzii, astfel, ca, în finală, SĂ URCĂM NOI CULMI!!!

ASDRFE
ASDRF