dfs

ÎNVINGĂTORII NU RENUNȚĂ NICIODATĂ…

Republica Moldova a obținut în acest an,  la olimpiadele internaționale, 49 de medalii. Una dintre acestea îi aparține elevului din clasa a X-a B, IPLT ,,Nicolae Iorga”, Sprincean Tiberiu, în vârstă de 15 ani. El a obținut ”bronzul” la Olimpiada de Științe pentru Juniori, care s-a desfășurat în orașul Doha, statul Qatar.

La olimpiada din Qatar au participat elevi din 70 de țări,  în total 409 participanți până la 16 ani. Concursul s-a axat pe trei domenii: fizică, chimie și biologie, materii la care elevii au fost testați în trei etape:

  • testul grilă
  • testul vizând cunoștințele teoretice
  • exprimentul.

,,Sunt foarte mândru de această reușită. Mă bucur că am putut să-mi stăpânesc emoțiile și am izbutit să mă încadrez în timp. Olimpiada nu a fost atât grea, cât voluminoasă, cuprinzând mai multe întrebări de logică, la care s-au solicitat răspunsuri prompte și în timp foarte limitat”, a declarat Tiberiu pentru canalul de televiziune Jurnal TV.

Astfel, am celebrat performanța, excelența, profesionalismul și în același timp bucuria de a demonstra valoarea învățământului din Republica Moldova, unul care s-a menținut întotdeauna competitiv, la standarde înalte și cu rezultate de excepție.

Mult succes în continuare!

Berdos Rodica,

director adjunct