dfs

NICIODATĂ NU EȘTI PREA DEȘTEPT!

 „Marcel Spătaru! Gazda voastră!”. Cu această frază, începe fiecare show Erudit Cafe, un joc televizat amuzant și foarte inteligent. Astăzi, am decis să vă povestim aventura echipei „Semizeițele și Poseidon” din Instituția Publică Liceul Teoretic ,,Nicolae Iorga” în platoul de filmare la Moldova 1 și cum am ajuns noi acolo de fapt.

Aflat „la dracu în praznic”, platoul e foarte ușor de trecut cu vederea, astfel încât găsirea lui ți-ar părea o adevărată aventură de comori. După ce am ieșit din transport și ne-am aprovizionat bine cu apă și dulciuri, am pornit și noi pe urmele celor aproape 70 de liceeni ce se îndreptau spre faimosul show „Erudit Cafe” pentru a-și reprezenta școala în „Cupa liceelor” și a-și demonstra cunoștințele vaste. Scopul nostru nu a fost, însă, niciunul din astea. Noi am plecat să ne distrăm învățând și s-a dovedit a fi una dintre cele mai frumoase experiențe.

În primul rând, prezentatorul și gazda showului, Marcel Spătaru, e un om foarte vesel și de treabă. Desigur, e mai mereu emoționat în fața camerei și încurcă deseori cuvintele, lucru pentru care tragem duble câte 10, dar, în pauză, să vorbești cu el e o desfătare. Pe lângă umorul inteligent, accentul încântător și bunătatea sufletească, cu care e capabil să învăluie fiecare elev în parte, Marcel e unul din persoanele cu care poți vorbi despre absolut orice, iar îngănduința lui și răbdarea ne inspiră și pe noi să-i iertăm câte o „krușka mednaia” aruncată în șoaptă când încurcă cuvintele.

În al doilea rând, deși este o competiție, elevii sunt foarte prietenoși. Ne-am făcut atâția prieteni noi de ne-am dublat numărul de prieteni pe rețelele de socializare. Ce ține de membrii echipei, respectul, atenția, prietenia și bucuria erau reciproce. La întrebarea lui Marcel cum se simte unicul băiat din echipă, Iurie Pintea a răspuns „Ca pe muntele Olymp!”. Fraza aceasta a devenit legendară în micul nostru grup.

Deși filmăm duble la cum rostește Marcel informația, competiția e mereu sinceră și dreaptă, chiar dacă uneori câștigul se rezumă la cine mai repede apasă butonul. Întrebările nu sunt complicate, ba chiar foarte amuzante, logice și curioase. Nu de puține ori răspunsurile corecte le aveau ambele echipe înainte ca domnul prezentator să termine măcar a rosti întrebarea.

Într-un final, echipa a intrat în semifinală din prima încercare, dar, din păcate, nu am ajuns în finală. Ne despărțeau doar câteva secunde de cele 0.6 puncte care ne-ar fi adus câștigul, însă adversarii noștri s-au dovedit a fi mai rapizi. Cu toate acestea, ocupând locul III la „Cupa liceelor Ce? Unde? Când?”, organizată de „Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale”, ridicând, astfel, faima liceului „Nicolae Iorga” lângă cea a liceelor „Aristotel” și „Orizont”, și, participând, la minunatul show „Erudit Cafe”, echipa „Semizeițele și Poseidon” a rămas în istoria liceului pe vecie, oferind generațiilor următoare un model demn de urmat.

 Semizeițele: Ana-Mirela Racinschi,

Daniela Ilescu, Daniela Iftimi,

Deniza Popov, Gîlca Constantina

și minunatul Poseidon, Iurie Pintea